Föreningen Sveriges kommunala rådgivare

En yrkesförening för alla kommunala rådgivare som på kommunalt uppdrag driver familjerådgivning.

Varför bli medlem?

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor

Ansök om medlemsskap

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor

Group Therapy

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor

Vi byter domän!

I arbetat att göra vår hemsida säkrare byter vi domän och har ny adress till vår hemsida från kfr.nu till se ovan.

Se hit, några platser kvar till Studiedagarna!

Det finns åtta platser kvar till Studiedagarna i Södertälje, anmäl senast 6/4 2023 och betalning senast 10/4, hoppas att vi ses. https://www.kfr.nu/wp-content/uploads/2023/02/Program-11-12-maj-2.pdf Anmälan: [contact-form-7 id="4772" title="Anmälan Studiedagar...

“Så här kan ett styrelsemöte se ut”

Under sittande digitalt möte med KFR-s styrelse nu i april hamnar vi i samtal om vad det beror på att det är svårt att rekrytera nya personer till föreningens styrelse. Tror man att det krävs en massa erfarenhet från annat styrelsearbete? Tror man att det är så många...

“Så här kan ett styrelsemöte se ut”

Under sittande digitalt möte med KFR-s styrelse nu i april hamnar vi i samtal om vad det beror på att det är svårt att rekrytera nya personer till föreningens styrelse. Tror man att det krävs en massa erfarenhet från annat styrelsearbete? Tror man att det är så många andra som vill att det är svårt att få vara med? Får man inte lägga tid på det för sin chef? Är man inte engagerad i frågor som rör familjerådgivningens varande på nationellt plan utan vill helst bara jobba på med sitt? Vi har inte svaren men vi undrar. Vi som är med i styrelsen känner stort utbyte av det, vi lär känna kollegor från stora delar av landet och får på det sättet information om hur man jobbar på andra ställen, idéer som man ibland kan implementera på den egna arbetsplatsen. Vi får ha direktkontakt med tillsynsmyndigheten MFOF och vi läser remisser, träffas ibland på plats, senaste åren huvudsakligen i Stockholm och har ibland digitala möten.  Vi tror att det är många av er som också skulle tycka att detta är roligt och som tycker att det är viktigt att vi bär upp och bevakar vår yrkeskårs intressen och blir en del av kvalitetssäkringen av familjerådgivningen. Än finns platser kvar i både styrelse och valberedning. Så, ta steget och berika för både andra och dig själv!

Foto: Håkan W

Ordförandes rader!

Tack alla som deltog på den digitala föreläsningen som KFR-s styrelse anordnade i fredags. Så roligt att se att så många var intresserade och att det fungerade så bra! Det är styrelsens ambition att erbjuda fler digitala föreläsningar framöver och vi vill förstås att ni medlemmar är med och uttrycker vad ni är intresserade av att lära mer om. Hör gärna av er till någon i styrelsen med förslag på föreläsare eller teman som kan passa i digitalt format. Tidigare i höst hade två i styrelsen förmånen att vara med på de studiedagar som Svenska Kyrkans familjerådgivning, KYFA, anordnade i Stockholm på temat “existentialism”. Det var fina dagar med intressanta föreläsare där bl.a. filosofen och författaren Jonna Bornemark talade om vikten av att vi i människovårdande yrken vågar lita på vår yrkeskunskap och ger plats åt erfarenhet, professionell kunskap och reflektion när mycket i vårt samhälle blir till siffror som ska mätas. Flera av kyrkans familjerådgivningar har lagts ned senaste åren, många gånger till följd av besparingar och i vissa fall då det aktuella stiftet inte tycker att familjerådgivning ingår i kyrkans diakonala arbete. Vet du hur det ser ut i din närhet? Finns det någon familjerådgivare som arbetar för kyrkan i ditt område? Av samtalen under studiedagarna att döma skiljer sig inte vårt arbete alls, förutom att vi arbetar för olika uppdragsgivare. Vi kan säkert ha mycket att vinna på att ha kontakt även med de familjerådgivare som arbetar för annan uppdragsgivare för att stärka kåren och samla rösterna bland oss som utför det, för så många, viktiga familjerådgivningsarbetet.

Snart sommar

Så har då några veckor gått sedan de fina studiedagarna i Halmstad som många av oss deltog på. Till er som inte var där, se till att anmäla er snabbt till nästa studiedagar när anmälan kommer ut. Det är så många mervärden med att delta på studiedagarna! Stor tack till Halmstads familjerådgivning för ert fina och genomtänkta arrangemang. Vi var nog många som delade den känslomässiga blandningen av stor trötthet och stor glädje och inspiration som kan infinna sig efter intensiva dagar med många möten med nya och gamla vänner, sena kvällar och nytt lärande. Nya styrelsen ska snart ta sig an arbetet med att sammanställa de synpunkter som MFOF bett oss inkomma med. Den här gången önskar de höra vad vi inom föreningen önskar att MFOF tar upp under höstens träffar med familjerådgivningarnas chefer/upphandlare runt om i landet. Vad tänker du är viktigt att de förmedlar till cheferna? Har du några tankar vill vi gärna att du förmedlar dem till någon av oss i styrelsen då vi ju ska företräda er medlemmar. Till sist vill jag önska dig en fin sommar med en förhoppning om att den ska få innehålla just det det du önskar i form av vila, äventyr, tid med dig själv och sällskap av andra.

Stranden och havet vid Tylöbäck

Ordförandens rader

Så har vi då äntligen kommit till den dagen då den nya hemsidan ska börja användas, välkommen hit! Det har varit mycket arbete, och en hel del bortstädning av gammalt material återstår men nu är vi i hamn med att ändå kunna publicera den nya sidan. Vi hoppas att ni kommer att tycka om den! Vad den fylls av är upp till oss alla, vi från styrelsen kommer att publicera det vi tänker är viktigt att nå ut med till alla i föreningen, men ni medlemmar ska också se sidan som Er, när det kommer till att annonsera om en ledig tjänst, skicka en inbjudan till ett digitalt möte som någon av er vill samla medlemmar kring eller tipsa om en bra och relevant forskningsrapport som ni tagit del av. 

Årets studiedagar i Halmstad närmar sig med stormsteg och det är tydligt att intresset för att delta är stort. Kombinationen av ett gediget och intressant program och längtan efter att träffa nya och gamla kollegor på riktigt igen är säkert en stor del av förklaringen till det. Vi har förstått att det finns många besvikna medlemmar som nåtts av beskedet att det inte finns lediga platser. Vi i styrelsen förstår besvikelsen och är så ledsna över att inte alla som vill kan få delta. Vi tar med oss det inför planering av kommande konferenser. Förslag på hur man skulle kunna göra framöver för att ge rimliga möjligheter till anordnande mottagning att planera och samtidigt inte riskera föreningens ekonomi innan man vet hur stort intresset är för att delta emottages tacksamt! 

Varma hälsningar,

Helena Modig, 

ordförande KFR

Ordförandens rader

Ordförandens rader, december 2020

Så närmar vi oss slutet på detta historiska år. Vad har det inte inneburit av oro, ensamhet, längtan och förvirring.

Men det har också inneburit att vi tvingats hitta alternativa sätt att mötas på och att arbeta på. Vi som har fått börja med digitala samtal har tvingats vänja oss vid att träna på teknik, att se sig själv i bild och att hitta nya verktyg i samtalet. Många bra saker också, vi kan mer än vi tror!

Vi har också insett hur mycket vi saknar mänsklig kontakt med de vi har som nära familj och de vi arbetar tillsammans med. Oj vad man längtar efter en kram och ett leende i verkliga livet ibland!

Vi i styrelsen längtar också mycket efter att ses igen men vi fortsätter vårt arbete på Zoom.

Hoppas att vi i alla fall kan ses på vårt styrelsemöte i april.

Vad händer då på våra möten?

Sist vi sågs nu i november gjorde vi en djupdykning i Meddelandebladet om familjerådgivning som nu ska förnyas. Detta gjorde vi efter en dialog med MFoF som gärna ville ha våra synpunkter. Det var spännande timmar i samtal om vad familjerådgivningen idag egentligen står för och vilka förändringar vi skulle vilja se i föreskrifterna.

Läs gärna du också och hör av dig till någon av oss i styrelsen eller direkt till  Ulrik Stenberg på MFoF med dina synpunkter.

MFoF ska påbörja det arbetet efter nyår.

MfoF skickade ju också ut en enkät om familjerådgivningen till alla landets socialchefer. De fick svar från ca hälften har vi fått veta och en sammanställning är på gång. Det blir spännande att läsa!

Vi får också en del frågor från er medlemmar som vi försöker besvara så gott vi kan. Det är så roligt att höra ifrån er så fortsätt gärna.

Vi fick också en fråga från Sveriges Radio P1 där de vill göra ett inslag om familjerådgivningens kostnader och skillnader i landet i programmet Plånboken den 23/12.

Något att lyssna till i julstöket!

Nästa styrelsemöte i februari ska vi ägna mycket tid åt att jobba med vidareutvecklingen av vår hemsida.

Våra studiedagar flyttade vi ju fram till september som jag hoppas att du sett. Detta med tanke på att vi verkligen vill vara säkra på att det ska gå genomföra dessa fint planerade dagar och att så många som möjligt ska kunna komma med. Detta har vi att se fram emot- vilken fest det kommer att bli på alla möjliga sätt!!

Till dess- ta hand om dig och de dina och hoppas att du får en Fridfull Jul!

Elisabeth Staberg

Ordförande

Ordförande om Corona

Ordförande Elisabeth Staberg skriver:

“Kära familjerådgivarmedlemmar i Coronatider!

Vilka dagar vi har! Vi möter situationer och frågeställningar vi aldrig tidigare mött och tillvarons fasta ramar är totalt förändrade. Så gäller även tillvarons grundbult- våra studiedagar i KFR.

Vi i styrelsen följer utvecklingen nationellt och globalt, och har hittills valt att avvakta med beslut gällande studiedagarna. Vårt styrelsemöte i början av april får hållas digitalt och efter det återkommer vi med mera information.

Med önskningar om att ni ska få vara friska och att vi snart kan se framtiden an med tillförsikt igen!”

Efterlysning!

KFR s styrelse behöver 3 nya medlemmar. Nu finns det möjlighet att påverka, utveckla och arbeta för familjerådgivningens bästa genom att vara en av delarna i KFR s styrelse. Hör av er till valberedningen för mer information ulrika.fahlcrantz@lund.se...

Tack alla för en trevlig KFR caféstund i det digitala som handlade om att dela erfarenheter om familjerådgivningens förebyggande arbete. Vi pratade bland annat om förebyggande arbete i samarbete med andra, exempelvis BVC och familjecentraler, om grupper i...

My Expertise

Stress, Anxiety, & Depression

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Parenting Support

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Couples Counseling

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Getting Started is Easy

w

Free 20 Min Chat

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

Book Appointment

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

1st Session!

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

My Approach

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae. Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetu. Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula

"Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Donec sollicitudin molestie malesuada."

Jessica & Ron – Couple: Age 34 & 38

"Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Sed porttitor lectus nibh. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec"

Brad: Age 27

"Nulla porttitor accumsan tincidunt. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Proin eget tortor risus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat"

Jane – Mother: Age 36

Frequently Asked Questions

Cras ultricies ligula sed magna dictum porta?

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Nulla porttitor accumsan tincidunt.?

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque?

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat?

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit?

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus?

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neq

Contact Me

Ask a question or book an appointment below. For emergencies call 911 or visit your nearest hospital

(234) 301-3513

1234 Divi St. #1000, San Francisco, CA 95123

info@divitherapy.com