Ordförandens rader, december 2020

Så närmar vi oss slutet på detta historiska år. Vad har det inte inneburit av oro, ensamhet, längtan och förvirring.

Men det har också inneburit att vi tvingats hitta alternativa sätt att mötas på och att arbeta på. Vi som har fått börja med digitala samtal har tvingats vänja oss vid att träna på teknik, att se sig själv i bild och att hitta nya verktyg i samtalet. Många bra saker också, vi kan mer än vi tror!

Vi har också insett hur mycket vi saknar mänsklig kontakt med de vi har som nära familj och de vi arbetar tillsammans med. Oj vad man längtar efter en kram och ett leende i verkliga livet ibland!

Vi i styrelsen längtar också mycket efter att ses igen men vi fortsätter vårt arbete på Zoom.

Hoppas att vi i alla fall kan ses på vårt styrelsemöte i april.

Vad händer då på våra möten?

Sist vi sågs nu i november gjorde vi en djupdykning i Meddelandebladet om familjerådgivning som nu ska förnyas. Detta gjorde vi efter en dialog med MFoF som gärna ville ha våra synpunkter. Det var spännande timmar i samtal om vad familjerådgivningen idag egentligen står för och vilka förändringar vi skulle vilja se i föreskrifterna.

Läs gärna du också och hör av dig till någon av oss i styrelsen eller direkt till  Ulrik Stenberg på MFoF med dina synpunkter.

MFoF ska påbörja det arbetet efter nyår.

MfoF skickade ju också ut en enkät om familjerådgivningen till alla landets socialchefer. De fick svar från ca hälften har vi fått veta och en sammanställning är på gång. Det blir spännande att läsa!

Vi får också en del frågor från er medlemmar som vi försöker besvara så gott vi kan. Det är så roligt att höra ifrån er så fortsätt gärna.

Vi fick också en fråga från Sveriges Radio P1 där de vill göra ett inslag om familjerådgivningens kostnader och skillnader i landet i programmet Plånboken den 23/12.

Något att lyssna till i julstöket!

Nästa styrelsemöte i februari ska vi ägna mycket tid åt att jobba med vidareutvecklingen av vår hemsida.

Våra studiedagar flyttade vi ju fram till september som jag hoppas att du sett. Detta med tanke på att vi verkligen vill vara säkra på att det ska gå genomföra dessa fint planerade dagar och att så många som möjligt ska kunna komma med. Detta har vi att se fram emot- vilken fest det kommer att bli på alla möjliga sätt!!

Till dess- ta hand om dig och de dina och hoppas att du får en Fridfull Jul!

Elisabeth Staberg

Ordförande