Kalmar undrar om swish

Anne von Heidenstam Andersson, familjerådgivare i Kalmar, skriver till KFR och undrar:

“Vi här i Kalmar har precis fått möjligheten att ta betalt för familjerådgivningen via SWISH. Vi har dock hamnat i funderingar kring hur våra sekretessbestämmelser påverkas av hanteringen kring Swish. Man kan styra så att det står Kalmar kommun och inte Familjerådgivning på kontoutdragen och så långt är det ju bra. Däremot syns både namn och mobilnummer på inbetalningen och i vår organisation finns 5 administratörer som har behörighet att se detta. Hur löser man sådant? Skulle sekretessförbindelser för dessa fem vara tillräckligt för att garantera anonymitet? Hur gör ni andra som använder Swish som betalningsmetod?” 

2 reaktion på “Kalmar undrar om swish

  1. Inger Grahn
    22 oktober, 2020 kl. 05:00

    Hej, vi/Kungsbacka har inte swisch men kort. Kvittona redovisas med det löpnummer de fått när vi registrerade dem. Kan ni göra ngt liknande med swisch? På meddelande på Swischen skriva ert idnummer/reg.nummer för paret?

  2. Susanne Lundkvist
    22 oktober, 2020 kl. 06:07

    Vi har swish men det är en(1) av oss på Familjerådgivningen som är administratör och när vi sedan skickar redovisning till ekonomerna på kommunen har vi tagit bort namn och tel nr. //Susanne Lundkvist Familjerådgivningen Falkenbergs kommun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *