Tankar om FIT, och mycket annat

I dessa tider med coronavirus, förändras vardagen plötsligt. Det kan ge utrymme för reflektion, nya perspektiv och förändring. Familjerådgivare David Stenfelt i Ale kommun har skrivit en artikel om metoden FIT och mycket annat, som vi alla här kan ta del av. Kommentarer och inlägg är välkomna!

En reaktion på “Tankar om FIT, och mycket annat

  1. Maria Hermansson, socionom, famljerådgivare i Kronoberg
    1 april, 2020 kl. 08:35

    Hej David,
    Jag blev väldigt glad över att få ta del av dina tankar. Du lyfter och sätter ord på det som annars tenderar att bli osynligt i vårt samhälle. Jag tror att vi på olika sätt måste ge detta osynliga, intuitiva en röst då det annars tenderar att försvinna i kraven på det mätbara och evidensbaserade. Det är så lätt att som terapeut/rådgivare tappa sin kompass och ge efter för önskemålen om att “få verktyg” för att må bra, leverera nöjda “kunder” än att våga intuitivt, utforskande och empatiskt undersöka och stanna kvar i det som skaver och ibland kan vara ganska obehagligt. Jag tycker mig ändå märka att det finns ett sug hos våra klienter att just få samtala på ett mer fritt och utforskande sätt. Att de upplever sig mötta som hela människor och att de känner att de just på familjerådgivningen får ett rum för det. Det rummet måste vi värna om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *