Hur påverkar Corona?

Hur påverkar Corona arbetet för oss familjerådgivare? Har ni förändrat arbetssätt, stängt verksamheten eller rullar det på som vanligt? Skriv gärna en kommentar, berätta om hur ni hanterar de förändringar som sker med anledning av Corona!

11 reaktion på “Hur påverkar Corona?

 1. Åsa Tivemo Skövde
  19 mars, 2020 kl. 07:05

  Vi stänger en av våra mottagningar då lokalerna där är trånga, inte kan öppna fönster, saknar personaltoaletter och inte är bra ur arbetsmiljösynpunkt i rådande smittrisksituation. Vi fortsätter med besök på vår andra mottagning men informerar på hemsida och vid ingången att man måste vara fullt frisk vid besöket. Vi har utrustat toaletter, väntrum och korridor med handsprit. Vi börjar titta på möjligheter att erbjuda samtal via Skype eller Teamsmöte el. telefon. Första veckan med restriktioner har varit en del åb pga att barn eller ngn av besökarna är sjuka. Nybesök bokas i vanlig nivå.

 2. 19 mars, 2020 kl. 08:30

  I Luleå har vi öppet som vanligt för besökare. Vid tveksamheter erbjuds samtal via telefon eller Skype. De flesta vill samtala på plats. Några få har avbokat pga Corona. Inflödet är oförändrat än så länge.
  Utbildningar, större möten och tjänsteresor ställs in.

 3. Anna Lenell
  20 mars, 2020 kl. 09:14

  Hej!

  Tack för att ni tar upp frågan. Familjerådgivningen i Västra Blekinge (Karlshamn, Ronneby, Olofström och Sölvesborg) har avbokat samtliga besök under vecka 12 och 13. Därefter görs ny riskbedömning. Vi finns tillgängliga per telefon och mejl. Vi två som arbetar träffas varje dag och diskuterar arbetsmetoder, läser mycket litteratur och använder tiden på ett så adekvat och arbetsrelaterad sätt som möjligt. 

  Syftet med stängningen är att göra vad vi kan för att förhindra snabb smittspridning.

  Med vänlig hälsning 

  Anna Lenell och Åsa Karlsson

  Familjerådgivningen

 4. Helena Modig
  20 mars, 2020 kl. 01:25

  Familjerådgivningen i Jämtland får bara erbjuda besök på mottagningen Östersund framöver då personalen ej ska göra tjänsteresor över kommungränsen . Det innebär att besökarna från länets resterande kommuner behöver åka till Östersund för familjerådgivning i stället för att kunna göra besöket i sin hemkommun. Vi ska erbjuda familjerådgivning över telefon där det kan anses vara lämpligt och man undersöker möjligheten att erbjuda digitala möten på ett säkert sätt för att, då det är lämpligt kunna erbjuda det. Vi har haft väldigt många återbud under denna vecka med hänvisning till förkylningssymptom och ett lågt inflöde av nya ärenden. Vi har haft handledning på högtalartelefon i stället för handledare på plats. Vi har infolapp på ytterdörren, tagit bort kaffe/teservering i väntrummet och information om vikten av handtvätt vid alla tvättställ. Vi har lagt till länk om att vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer på vår hemsida.

  För Familjerådgivningen i Jämtland / Helena Modig

 5. 20 mars, 2020 kl. 02:50

  Jag tror att i dessa tider kommer vi som familjerådgivare att behövas mer än någonsin. Att par och familjer vistas mer i hemmet och tillsammans innebär i bland slitningar. Oro för ekonomi, sjukdom och den stress som situationen innebär vet vi sedan tidigare påverkar hur man har det tillsammans. Det finns risk för att konflikter och våld ökar. Vi håller öppet och tar emot via ex.vis skype, zoom, telefon etc.
  Många har i nuläget valt att avboka så trycket är lägre men de som ändå kommer är i stort behov.
  Det finns anledning att för våra politiker poängtera vikten av att vi finns! Kanske ett uppdrag för KFR?!

 6. Christina Berg
  24 mars, 2020 kl. 11:37

  I Mölndal och Härryda tar vi emot besök som vanligt men erbjuder även samtal över videolänk, Signal eller vanliga telefonsamtal. De flesta vill komma hit. Och vi har inte märkt så stor skillnad på avbokningar.
  Hälsningar från Västkusten/Christina

 7. ulrica Frank
  25 mars, 2020 kl. 11:36

  Hej!
  Så fint att ni tar upp frågan. I Hudiksvall har jag öppet som vanligt, jag jobbar själv. Vid bokningar poängterar jag att vi ses “friska” och att besök avbokas från båda håll vid symtom. Har handsprit och information om Corona tillgänglig. Handledning via Skype, avbokade kurser. Det blir en tuff tid framöver för familjer/par så det är bra att kunna erbjuda samtal via Skype om inte möten kan ses på plats.mm
  Sköt om er! Hälsningar Ulrica Frank

 8. Annika Kalén
  26 mars, 2020 kl. 09:54

  Hej!

  RFSU familjerådgivning har öppet och följer myndigheternas rekommendationer. Vi har dock många avbokningar. Enhetsmöten mm sker digitalt. F.n undersöker vi också möjligheten att ha digitala samtal. Det finns ju vissa sekretess och GDPR begränsningar. Men via Kry har vi, som det ser ut, hittat en framkomlig väg.

  1. 27 mars, 2020 kl. 12:09

   Hej,
   Jag blev nyfiken på hur den eventuellt framkomliga vägen ser ut som ni på RFSU familjerådgivning hittat tillsamman med KRY. Jag arbetar på en liten familjerådgivning i Laholms kommun och vi är lite vilsna i hur hantera sekretess och GDPR utifrån digitala samtal.
   Hälsningar
   Carina Andersson

   1. Annika Kalén
    3 april, 2020 kl. 11:14

    Vår IT ansvarige samt vår chef har fn uppmuntrat samtal via Kry appen. Det fungerar bra, men det är inte optimalt. Vi gör ju vid varje samtal reklam för Kry, då kry appens logga syns i samtalet. Det känns inte så ba. Nu undersöker vi möjligheten att i stället använda zoom, som enl vissa ska ha samma sekretess. Vi har precis haft KFR´s styrelsemöte via zoom. Det fungerade över förväntan.

 9. Eva Påhlman
  21 april, 2020 kl. 10:47

  Hej
  Ni som erbjuder samtal via Skype eller Teams funkar det med alla privatpersoner?
  Jag har fått till mig att Skype enbart funkar om den andra har Skype via företag och inte endast privat. Tänker att Teams är likadant. Eller hur löser ni det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *