Avgiftsbefrielse, hur bedöma?

Familjerådgivare Helena Modig från Östersund har mailat KFR med funderingar om avgiftsbefrielse. Hur gör andra? “Det vi är intresserade av att veta är hur andra gör kring informationen om avgiftsbefrielse och nedsättning, om man informerar tydligt om det eller bara när det finns signaler som tyder på att ekonomiska begränsningar skulle kunna komma påverka möjligheten att gå på familjerådgivningen samt hur bedömningen görs huruvida ett besök ska få nedsatt avgiftsnedsättning/befrielse eller ej.

Skriv gärna en kommentar, hur gör ni?

2 reaktion på “Avgiftsbefrielse, hur bedöma?

  1. Ingher Nylander
    27 februari, 2020 kl. 09:39

    I Härnösand finns det information på hemsidan att det finns möjlighet till avgiftsbefrielse eller nedsatt avgift. Familjerådgivaren har möjlighet att avgiftsbefria personer som är sjukskrivna, arbetslösa, eller går på försörjningsstöd.

  2. Adam Tenenbaum
    27 februari, 2020 kl. 09:42

    I Stockholm som har en väldigt hög egenavgift sedan flera år (450:- /samtal), tas beslut centralt som bistånd. Det innebär att det dels är svårt för väldigt många familjer som inte hamnar under gränsen för bistånd men tycker att 450, ofta 900 under en månad är en stor ekonomisk ansträngning, dels inte finns möjlighet till avgiftsbefrielse utan att röja sin identitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *