Familjerådgivare sökes i Uddevalla

Familjerådgivare

Uddevalla kommun, Socialtjänsten

 

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan. I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle – för alla invånare. Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning

Familjerådgivningen ansvararförfamiljerådgivning i norra Bohuslän, kommunerna Uddevalla, Munkedal, Tanum, Sotenäs, Lysekil och Strömstad. Verksamheten bedrivs i Uddevalla och med mottagning minst en dag i veckan i Tanum. Syftet är att par/familjer ska ges möjligheter att återskapa dialogen i sin relation och därmed ges förutsättningar for ett bättre liv tillsammans eller en väl genomförd separation. Gemensamt föräldraansvar ska stödjas och därmed bidra till att ge barnen en tryggare uppväxtmiljö.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att genom samtal medverka till bearbetning av samlevnadsproblem och konflikter i par- och familjerelationer med särskild tonvikt på parförhållandet. Ytterligare en uppgift är att utifrån sin speciella kompetens som familjerådgivaren har förmedla kunskap om samlevnad. Arbetet innebär självständigt behandlingsansvar och regelbunden handledning erbjuds.Kvällsmottagning förekommer minst en dag per vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, psykolog eller annan relevant högskoleutbildning med minst grundläggande psykoterapeutisk utbildning (steg 1) samt flerårig erfarenhet av arbete med människor i kris och med människor med relationsproblematik. Utöver det är det viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och har uppnått en personlig mognad samt att du har förmQga att skapa förtroende och goda relationer.

Villkor

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Rekrytering kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Löneform

lndividuell lönesättning tillämpas

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad:

100%

Ort: Uddevalla

Län: Västra Götalands län

Land: Sverige

Referensnummer

2018t243

Kontakt

Ellinor Ekensskär, enhetschef ,0522-69 69 02

Facklig företrädare

Vision, Marta Birgersson, 0522-69 60 00

SSR, 0522-69 60 00

Publicerat

2018-05-07

Sista ansökningsdag

2018-05-31